MUSIK

CD-SKIVOR MED KRISTEN MUSIK

BRÖDRAGRUPPEN FRÅN LJUNGBY Ett antal medryckande sånger ur gruppens repertoar från 1970-talet. Högt tempo och varierat innehåll. 24 st gamla godingar:

Glad jag sjunger, Moses i vassen, Hav tack o Jesus, Bak stjärnors myriader, Finns det kraft, Den dubbla strömmen, Himmelriket tillhör barnen, Honom vill jag prisa och ära, Låt oss alla en gång mötas, Frukta ej stormen, Gamla tiders väckelse, Löst och fri, Längtan till himlen/Kom till Jesus, Blott en kort liten tid, Jag har en boning, Till harpors spel, Jubel och fröjd, Kung Jesus, Över mörka djup, Snaran har gått sönder, Underbara namn, Jag är nu på väg till himlen, Till himmelen vi går, Jag önskar få se Jesus först av allt. HÄR kan ni provlyssna på Brödragruppens CD-skiva. Låt nr 2: Moses i vassen. Klicka bara på denna text!

VI SJUNGER OCH MINNS EINAR EKBERG 15 sånger ur Einar Ekbergs repertoar finns med på denna skiva, bl.a. Ej det finns en sådan vän som Jesus, Jag älskar honom mest för Golgata, Drömmen om himlen, Gå bönernas bro, O hur jag längtar se staden, m.fl. De som framför sångerna är Lars Bergman, Josef Tingbratt och Therese Hasselgren. På piano och synth kompar Jan och Percy Bergman. Provlyssna gärna här.


TRO OCH TRÖST Tio sånger om Tro och tröst med duetter, sjungna av Percy Bergman med vänner och en kompgrupp från Ljungby. Skivan innehåller såväl gamla psalmer som några nyare sånger. Flera gamla klassiker från 1900-talets senare del som "Blott en dag" och "Långt bortom rymden vida" finns med på denna lättlyssnade CD. Pris 59 kr/st. Provlyssna gärna här.


SEGERTONER I EN HÖGRE VÄXEL. Efter fem års förberedelsearbete blev Percys första CD klar år 2000. Han har här valt ut ett antal sånger ur sångsamlingen "Segertoner" och valt att spela in dem i ett lite högre tempo. Innehåller 16 olika sånger, bl.a. Han frälste mig, Det ljusnar nu, Källa så klar, Den föll av och Vilken vän vi har i Jesus. Pris 59 kr/st. Provlyssna gärna några ljudklipp här.


STRÄNGMUSIKFESTIVAL 2007. Strängmusik med läsarsånger som det lät förr i tiden i våra kyrkor. Detta är den första av fyra liveinspelade CD-skivor, fulla med spelglädje från festivalen i Värnamo 2007. Sånger som ingår är bl.a. Det är lovsång i min själ, Gud är god, Gyllene Morgon, Hela mitt hjärta är fullt av sång, Härliga Golgata, I min själ jag hör en melodi, Jesus kan läka ditt hjärta, Jesus bryter varje boja, osv. Pris 59 kr/st. Provlyssna gärna här.


STRÄNGMUSIKFESTIVAL 2008.  Strängmusik med läsarsånger som det lät förr i tiden i våra kyrkor. Detta är inspelat  från den andra strängmusikfestivalen som hölls i Huskvarna 2008. Sånger som ingår är bl.a. Jag vet att han lever, För mig tillbaka till Golgata kors, Vilken dag, vilken glädje, Mer, mera av Jesus, Livets härliga källa, Ovärdig, Vilken vän, Vi går hand i hand, Jag fann vad jag sökte, Född på nytt, osv. Pris 59 kr/st. Provlyssna gärna här.


STRÄNGMUSIKFESTIVAL 2009 Strängmusik med läsarsånger som det lät förr i tiden i våra kyrkor. Detta är inspelat  från den tredje strängmusikfestivalen som hölls i Vetlanda 2009. De 13 sånger som ingår är bl.a. Allt för mig har blivit nytt, Hans kärlek, Det skall bli frid, Jag sjunger var jag går, Trygg jag vilar, Utan bön och lovsång, Där uppå svallande vågor, Helt utan gräns, Jag vet på vem jag tror, Ej världen är mitt namn, osv. Pris 59 kr/st. Provlyssna här.


STRÄNGMUSIKFESTIVAL 2010 Denna inspelning gjordes under festivalen i Värnamo 2010 med 100 sångare och musikanter. Den innehåller sånger som till stor del hämtats från Homecoming-repertoaren, skapade av Gloria och Bill Gaither. Några av dem är Allt han förmår, Bed en enkel bön, Jesus är stor, Du är i goda händer, Han fann mig, m.fl. Provlyssna här. Pris 59 kr/st.